WELCOME Welcome

Oλλανδία 1539 μ.X.H ΔIAΘHKH THΣ XPIΣTIANHΣ MANAΣ

Bach-Air on the G ...
Oλλανδία, 24 Iανουαρίου 1539 μ.X.mariejesusanges.jpg
H ΔIAΘHKH THΣ XPIΣTIANHΣ MANAΣ
Aυτή τη διαθήκη άφησε στο 15μηνο βρέφος της η χήρα Oλλανδή Άνεκεν Γιανς,
η οποία θανατώθηκε με πνιγμό για την πίστη της στον Iησού Xριστό
στο Pότερνταμ, στις 24 Iανουαρίου 1539 μ.X.:

«Γι' αυτό, αγόρι μου,
μη προσέξεις στο πλήθος των ανθρώπων
και μη περπατήσεις στο δρόμο τους...

Aλλά όπου ακούσεις ότι υπάρχει
μια μικρή ομάδα, φτωχή, απλή, περιφρονημένη,
που την απορρίπτει ο κόσμος,
ενώσου μαζί της!

Kαι όπου ακούς ότι υπάρχει σταυρός,*

εκεί είναι ο Xριστός»


* Mε τον όρο «σταυρός» εδώ εννοείται ο άγιος και στενός δρόμος του Xριστιανού:
"Όποιος δεν παίρνει τον σταυρό του, και ακολουθεί πίσω από μένα, δεν είναι άξιος για μένα". "Mπείτε μέσα από τη στενή πύλη· επειδή, είναι πλατιά η πύλη, και ευρύχωρος ο δρόμος που φέρνει στην απώλεια, και είναι πολλοί αυτοί που μπαίνουν μέσα απ' αυτή. Eπειδή, είναι στενή η πύλη, και θλιμμένος ο δρόμος που φέρνει στη ζωή, και είναι λίγοι αυτοί που τον βρίσκουν". (Iησούς Xριστός, Mατθαίου 10/38, 7/13-14)


Είσαι απασχολημένος;

Powered by eSnips.com

Είσαι απασχολημένος;

lucifer.jpg Ο Σατανάς κάλεσε ένα παγκόσμιο συνέδριο. Στην εναρκτήρια ομιλία του προς τους πονηρούς του αγγέλους, είπε: «Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τους Χριστιανούς απ' το να πηγαίνουν στην εκκλησία. Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε αυτούς απ' το να διαβάζουν τις Βίβλους τους και να γνωρίζουν την αλήθεια. Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε αυτούς από το να σχηματίσουν μια στενή , μόνιμη σχέση με τον Χριστό. Εάν κερδίσουν εκείνη την σύνδεση με τον Ιησού, η δύναμή μας πάνω σε αυτούς, συντρίβεται. ΄Ετσι ας αφήσουμε αυτούς να πηγαίνουν στις εκκλησίες τους, ας αφήσουμε αυτούς να έχουν τον συντηρητικό τρόπο ζωής τους, αλλά να κλέβουμε τον χρόνο τους, έτσι ώστε να μην μπορούν να κερδίσουν εκείνη την εμπειρία με τον Ιησού Χριστό. Αυτό είναι που θέλω να κάνετε εσείς οι άγγελοι. Αποσπάστε τους αυτούς από το να κερδίζουν κρατώντας τον Σωτήρα τους και διατηρώντας εκείνη την ζωτική σύνδεση όλη τους την ημέρα!»

«Πώς πρέπει να το κάνουμε αυτό;» φώναξαν οι άγγελοί του.

«Κρατήστε τους απασχολημένους στα ανούσια της ζωής και εφεύρετε αναρίθμητα σχέδια για να κατέχουν τα μυαλά τους» απάντησε.

«Πειράζετέ τους για να ξοδεύουν, να ξοδεύουν, να ξοδεύουν και να δανείζονται, να δανείζονται, να δανείζονται.

Πείστε τις συζύγους τους να πηγαίνουν στην εργασία για πολλές ώρες και τους συζύγους να εργάζονται 6-7 μέρες την εβδομάδα, 10-12 ώρες την ημέρα, έτσι ώστε να μπορούν να παρέχουν τον κενό τρόπο ζωής τους.

Εμποδίστε τους από το να ξοδεύουν χρόνο με τα παιδιά τους. Καθώς η οικογένειά τους διαλύεται, σύντομα το σπίτι τους δεν θα προσφέρει καμιά φυγή από τις πιέσεις της δουλειάς! Δελεάστε τους να παίζουν το ραδιόφωνο ή το κασετόφωνο, όποτε οδηγούν.

Υπερδιεγείρτε τα μυαλά τους, έτσι ώστε να μην μπορούν να ακούσουν εκείνη την χαμηλή, μικρή φωνή. Να κρατήσετε την Τηλεόραση, το Βίντεο, τα CD και τα Computer τους σταθερά να έρχονται μέσα στα σπίτια τους. Και δείτε σε αυτό, ότι κάθε μαγαζί και εστιατόριο στον κόσμο παίζει μη-βιβλική μουσική σταθερά. Αυτό θα γεμίζει τα μυαλά τους με τα νέα 24 ώρες την ημέρα.

Εισβάλτε τις στιγμές που οδηγούν, με τους λογαριασμούς τους. Κατακλύστε τα γραμματοκιβώτιά τους με άχρηστη αλληλογραφία, διαφημιστικά, κληρώσεις και κάθε είδους ενημερωτικά και προσφορές δωρεάν προϊόντων, υπηρεσιών και ψεύτικων ελπίδων.

Κρατήστε ισχνά, όμορφα μοντέλα πάνω στα περιοδικά έτσι ώστε οι σύζυγοι να πιστεύσουν ότι η εξωτερική ομορφιά είναι ό,τι σημαντικότερο, και να γίνουν ανικανοποίητοι με τις συζύγους τους. Χα! Εκείνο θα διαλύσει τις οικογένειές τους γρήγορα! Ακόμη και στην ψυχαγωγία τους, αφήστε τους να γίνουν υπερβολικοί. Να τους έχετε αυτούς να επιστρέφουν από την ψυχαγωγία τους εξαντλημένοι, ανήσυχοι και απροετοίμαστοι για την ερχόμενη εβδομάδα.

Μην τους αφήνετε να πηγαίνουν έξω στην φύση να ατενίζουν στα μεγαλεία του Θεού. Στείλτε τους σε πάρκα διασκέδασης, σε αθλητικά γεγονότα, σε κονσέρτα και σε κινηματογράφους. Κρατήστε τους απασχολημένους, απασχολημένους, απασχολημένους!!

Και όταν συναντιούνται για αδελφική κοινωνία, βάλτε αυτούς σε κουτσομπολιό και αχρεία ομιλία έτσι ώστε να φύγουν με λυπημένη συνείδηση και ταραγμένα αισθήματα. Πηγαίνετε μπροστά, και αφήστε τους να ασχοληθούν με το κέρδισμα ψυχών. Αλλά γεμίστε την ζωή τους με τόσο πολλούς καλούς λόγους, που να μην έχουν καιρό να αναζητήσουν την δύναμη του Χριστού. Σύντομα θα εργάζονται με την δική τους δύναμη, θυσιάζοντας την υγεία τους και την οικογένειά τους για το καλό της υπόθεσης. Αυτό θα δουλέψει! Αυτό θα δουλέψει!»

΄Ηταν απλώς ένα συνέδριο. Και οι πονηροί άγγελοι πήγαν ανυπόμονα στους διορισμούς τους για να προκαλέσουν τους Χριστιανούς παντού να γίνουν απασχολημένοι, απασχολημένοι, απασχολημένοι και να τρέχουν εδώ κι εκεί.

&Υποθέτω ότι η ερώτηση είναι: ΄Εχει επιτύχει ο διάβολος στο σχέδιό του; Εσύ είσαι ο κριτής! Εσύ θα δώσεις την απάντηση!

Μετάφραση από την Αγγλική. Τίτλος κειμένου: B.U.S.Y. (BeingUnderSatan'sYoke). Are you BUSY?


ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΄Η ΘΕΟΣ ΜΙΣΟΥΣ;

Powered by eSnips.com

ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΄Η ΘΕΟΣ ΜΙΣΟΥΣ;

I3677CAZ387VZCABYO11KCARQNEZNCA2KUVKNCAW6P7E5CAXHAL7TCABSMK87CA2PGMO6CAB03UYPCAP8GBT2CA5R6HBOCAEUBRSNCA932VTACAX4CHUECAA550GICA0BAGLWCATI2UDSCAS26IYJCAK1ARDI.jpgΣυχνά κατηγορείται ο "Θεός της Παλαιάς Διαθήκης" ως κακός και ανελέητος, διότι διέταξε τους Ισραηλίτες, τον λαό του, να σκοτώνουν όλους τους κατοίκους της γης Χαναάν όπου θα κατοικούσαν μετά την επιστροφή τους από την Αίγυπτο.

Αρχαιολογικές ανακαλύψεις σε Παλαιστίνη, Λίβανο και Συρία επιβεβαιώνουν τις βιβλικές περιγραφές της κοινωνίας της αρχαίας Μέσης Ανατολής. Οι αναρίθμητοι θεοί της γης, αντανακλούσαν την σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης. Θρησκευτικές λατρείες της γονιμότητας είχαν θεσπίσει την αρσενική και θηλυκή πορνεία. Οι θυσίες παιδιών χρησιμοποιούνταν σαν ένα μέσο για να ευχαριστούν τους θεούς τους, ο κυριότερος των οποίων ήταν ο θεός-ήλιος, γενικά γνωστός σαν Βάαλ (="Κύριος"). Τέτοιες ειδωλολατρικές συνθήκες είχαν διατηρηθεί για αιώνες, αν και ο Θεός του Ισραήλ είχε κάνει την ύπαρξή του γνωστή διαμέσου των θαυμάτων που εκπλήρωσε κατά την Έξοδο των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο. Η Ραάβ, πόρνη της Ιεριχώ, παραδέχτηκε ότι ο λαός της είχε γνωρίσει τη φήμη του Θεού του Ισραήλ όταν αυτή είπε: "Γνωρίζω ότι ο Κύριος έδωσε σε σας τη γη, και ότι ο τρόμος σας έπεσε πάνω σε μας ... Επειδή ακούσαμε πως ο Κύριος ξέρανε τα νερά της Ερυθράς Θάλασσας μπροστά σας, όταν βγαίνατε από την Αίγυπτο, και τι κάνατε στους δύο βασιλιάδες των Αμορραίων ... Και καθώς ακούσαμε διαλύθηκε η καρδιά μας ... διότι ο Κύριος ο Θεός σας, αυτός είναι Θεός στον ουρανό άνω και επί της γης κάτω" (Ιησούς Ναυή 2: 9-11).

Οι Χαναανίτες είχαν απορρίψει μια ευκαιρία για έλεος. Αν και γνώριζαν ότι ο Θεός του Ισραήλ είχε αποκαλύψει τον εαυτό του και είχε εργαστεί θαύματα για χάρη του λαού του, αυτοί αρνήθηκαν να τον δεχτούν σαν τον Θεό της δημιουργίας.

Επίσης η Γραφή δείχνει ότι δεν διέταξε ο Θεός από την αρχή το Ισραήλ να σκοτώσει όλους τούς κατοίκους της γης Χαναάν. Αντίθετα, Αυτός υποσχέθηκε ότι εάν ο λαός του τον εμπιστεύονταν, Αυτός ο ίδιος θα έδινε στους Χαναανίτες λόγο να άφηναν βαθμιαία τη γη. "Θα φέρνω σύγχυση σε κάθε λαό που θα πολεμάτε και θα κάνω τους εχθρούς σας να τρέπονται σε φυγή. Θα προκαλέσω πανικό, που θα διώξει τούς Ευαίους, τους Χαναναίους και τους Χετταίους από μπροστά σας. ... Θα τους διώχνω από μπροστά σας λίγο λίγο, ώσπου εσείς να πολλαπλασιαστείτε και να κυριαρχήσετε στη χώρα." (΄Εξοδος 23: 27-30, Δημοτική μετάφραση Ελλ.Βιβλικής Εταιρίας).

Ο Θεός έδωσε στους Χαναανίτες την ευκαιρία να φύγουν. Αυτοί είχαν μολύνει τη γη και γι' αυτό έχασαν το δικαίωμα να ζουν σ' αυτή την περιοχή. ΄Οταν αυτοί διάλεξαν να αντισταθούν στον Θεό των στρατευμάτων του Ισραήλ, μόνο τότε ο Θεός ζήτησε την καταστροφή όλων αυτών των κοινοτήτων και μάλιστα για τον λόγο ότι : "Γιατί θ' απομακρύνουν τα παιδιά σας από τον Κύριο και θα λατρεύσουν άλλους θεούς" (Δευτερ. 7 : 2-4) και γιατί "θα σας μάθουν να κάνετε τις βδελυρές πράξεις τους, αυτές που κάνουν στις λατρείες των θεών τους, και έτσι θα αμαρτήσετε στον Κύριο, τον Θεό σας" (Δευτ. 20:1Cool. Γι' αυτό ο Θεός προειδοποίησε το λαό Ισραήλ: "Προσέξτε ... μήπως ... ακολουθήσετε το παράδειγμα εκείνων και λατρεύσετε τον Κύριος, τον Θεό σας, με τον τρόπο που λατρεύουν εκείνοι τους θεούς τους, γιατί κατά τη λατρεία των θεών τους κάνουν αισχρές πράξεις, που τις μισεί ο Κύριος . Ακόμα και τους γυιούς τους και τις κόρες τους τους καίνε στη φωτιά, θυσία στους θεούς τους" (Δευτερονόμιο 12: 30-31). Έτσι στην Αγία Γραφή επιβεβαιώνεται ότι ο κυριότερος λόγος της εκδίωξης των Χαναανιτών ήταν η ασέβειά τους και οι φρικιαστικές τελετές της ψεύτικης θρησκείας τους: "Στην πραγματικότητα, επειδή τα άλλα έθνη είναι ασεβή, γι' αυτό ο Κύριος θα τα διώξει από μπροστά σας" (Δευτερονόμιο 9: 4-5). Η πνευματική καθαρότητα του λαού του Θεού ήταν πολύ σημαντική, γι' αυτό δεν έπρεπε να έχουν μεταξύ τους ανθρώπους που θα πράττουν τα βδελύγματα που απαιτούσε η θρησκεία του Βάαλ. Έπρεπε να έχουν αδιάσπαστη την αφιέρωσή τους στον αληθινό Θεό, τον Κύριο. Επίσης η εξολόθρευση αυτών των ασεβών λαών ήταν και κρίση του Θεού εναντίον τους εξαιτίας της ανομίας τους. Μία σφραγιδα του δαβιδ.jpgκρίση ή τιμωρία από τον Θεό που ήρθε πάνω σ' αυτούς τους λαούς μέσω του λαού Ισραήλ.

Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι εκτός από Θεός δικαιοσύνης, ο οποίος "δεν αφήνει τίποτε ατιμώρητο" και Θεός "γεμάτος καλοσύνη και έλεος, υπομονετικός, πιστός και πρόθυμος να συγχωρήσει" (Έξοδος 34: 6-7). Αυτός ο Θεός διέταξε: "Μην είσαι εκδικητικός και μνησίκακος απέναντι στους άλλους, αλλά ν' αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου" (Λευιτικό 19: 1Cool. Αυτός ο Θεός έδωσε τις υψηλότερες ηθικές αρχές που είναι οι Δέκα Εντολές, πάνω στις οποίες στηρίχτηκε ολόκληρος ο Δυτικός Πολιτισμός. Αρχές που αν τις εφαρμόσουμε στην κοινωνία μας, θα πάψουν η εγκληματικότητα, οι απάτες, τα ψέματα και κάθε άλλο κακό, διότι όλοι θα σέβονται τον πλησίον τους σαν τον εαυτό τους.

Τέλος είναι Αυτός που "τόσο πολύ αγάπησε τον κόσμο, ώστε παρέδωσε στο θάνατο το μονογενή του Υιό, για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια" (Ιωάννης 3:16).

Ο Θεός της Βίβλου, είναι αναμφισβήτητα ένας Θεός δικαιοσύνης και αγάπης.

(Πηγή: QUESTIONS SKEPTICS ASK ABOUT THE GOD OF THE OLD TESTAMENT- Radio Bible Class Ministries)


TIME OUT.

Λιγο διαλλειμα για σκεψεις ,θα σας κανει καλο.....

otheoskaikinito.jpg


Μαγισσα Βιβιαν επιτελους απαντησε στα ντοκουμεντα

Αφιερωμενο..

Tournas - 08 - Gia...
Επειδη το ριξατε στο μελλο με την μαγισσα  Βιβιαν που φευγει και ξαναρχετε, βαζοντας εκβιαστικα δηληματα,αιντε να ξηπνησετε λιγο και επιτελους να παψετε να το παιζεται οσιες παρθενες μη γνωριζοντας τιποτα για τον "φονο"ΠΧ  κοιταχτε εδω να δειτε τι και ποιοι ΜΕΡΙΚΟΙ ειναι αυτοι που χρησιμοποιουν ρουνους ..και οχι μονο.....μιλαω τωρα για ενα απο τα μεγαλητερα μαγικα ταγματα στην ευρωπη το οποιο λεει τα παρακατω δεν τα βαζω ολα μπορειτε να μπειτε στο σαιτ τους να δειτε τι ειναι οι ρουνοι της κυριας μαγισσας βιβιαν....Παρτε θεση ξεκαθαρα και δεν μπορειτε να το παιζετε σε διπλο ταμπλο ..και ψυχολογοι και χριστιανοι και μαγοι....το εχετε κουρασει πολυ το θεμα με την υποκρισια σας και την ασχετοσυνη μερικων.....αν μπορειτε με επηχυριματα παρακαλω διαψευστε ολα αυτα που παραθετω ..στο τελος δε εχω κανει κοπυ και σχολια απο το φορουμ του παραφυσικου ..για να δειτε τι λενε οι ιδιοι που χρησιμοποιουν ρουνους τι ειναι ...το λενε ξεκαθαρα οτι ειναι μαγεια...τωρα κυρια βΙβιαν τι εχει να πεις? λεω ψεματα σε βριζω ακομα? ..η εσυ εισαι κοινη συκοφαντρια και ψευτρα?ΕΛΕΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ!!νΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ..ΜΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΟΙ ΡΟΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ...ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΕΕΕΛΕΟΣ!!!
Περισσότερα
7 ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΦΥΛΑΚΤΑ ΣΟΛΟΜΩΝΙΚΗΣ, ΡΟΥΝΟΙ, ΜΑΓΙΚΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ, ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΝΩΧ, ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ, ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣΚΟΠΙΑ, ΝΕΚΡΟΝΟΜΙΚΟΝ ,ΣΑΜΑΝΙΣΜΟΣ,ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ
Συλλογικό έργο
Μαλακό εξώφυλλο
Τιμή: ¬17,50
alt
Γενικές Πληροφορίες:   http://www.dragonrouge.net/greek/gr_general.htm
Μαγεία · Αποκρυφισμός · Γοτθικισμός
Η δρακόντειος μυητική μαγεία
Γ.Ο.Τ.Α
Συχνά εμφανιζόμενες ερωτήσεις
Ιστορία
Διοργάνωση
alt
Τι σημαίνει Dragon Rouge;

Dragon Rouge σημαίνει "κόκκινος δράκος" στα Γαλλικά. Το Γαλλικό όνομα Dragon Rouge, αντιστοιχεί σε μία παλιά αλχημιστική αδελφότητα που είχε αυτό το όνομα. Dragon Rouge επίσης, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και διάσημα βιβλία των μαύρων τεχνών, το μέγα Γριμόριο (the great grimoire, Le Grand Grimoire), που ονομάζεται "Le Dragon Rouge".

Το Dragon Rouge χρησιμοποιεί μαγικά συστήματα από όλον τον κόσμο, αλλά εστιάζεται κυρίως στην Ευρωπαϊκή παράδοση

Μαγεία · Αποκρυφισμός · Γοτθικισμός
Το Dragon Rouge ερευνά τη σκοτεινή πλευρά, εστιάζοντας σε πέντε κυρίως ατραπούς.
       Το μαγικό τάγμα
       Κουλτούρα
       Φιλοσοφία
       Ψυχολογία
       Μυητική μαγεία
Η Δρακόντειος μυητική μαγεία
Η Δρακόντειος μύηση βασίζεται σε τέσσερις βασικές παραδόσεις: Γοτθική Καββάλα, Οντινιστική Ρουνοσοφία, Τάντρα και Αλχημεία. Η μύηση είναι ένα εγχείρημα που διαρκεί για μια ολόκληρη ζωή ή ακόμα και για πολλαπλές μετενσαρκώσεις, σύμφωνα με πολλούς μεγάλους μάγους. Είναι μία πνευματική αναζήτηση, που απαιτεί αυτοθυσία, προσήλωση, υπομονή και πειθαρχία-μια έρευνα που ο μάγος διεκπεραιώνει μαζί με τους/τις μαγικούς αδελφούς/ές της Δρακόντειας ατραπού
Στο Dragon Rouge, δουλεύουμε με τις ρούνες με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μία πλευρά είναι το συζητημένο Ούθαρκ (Uthark), που θεωρείται να είναι η εσωτεριστική και κρυφή φόρμα του ρουνικού αλφάβητου. Επίσης, χρησιμοποιούμε το ρουνοσοφικό σύστημα των Άντουλρουνς (Adulrunes) του Γιοχάνες Μπουρέους (Johannes Bureus). Οι κρυφές διαστάσεις των ρούνων λέγονται Άντουλρουνορ (Adulrunor), ή Αλρούνορ(Alrunor), (Μανδραγόρας). Ο Όντιν είναι ένας σκοτεινός και δαιμονικός θεός και η Οντινιστική ρουνοσοφία περιλαμβάνει επίσης λυκανθρωπία και νεκρομαντεία. Η Οντινιστική ρουνοσοφία είναι μία μορφή Γοτθικής μαγείας. Η γοτθική μαγεία, δεν είναι μόνο Ρουνοσοφία και μαγεία των ρούνων που εστιάζεται στα αρχαία ρουνικά σύμβολα, αλλά συνδέεται με τη σκοτεινή πλευρά και τα σκοτεινά μυστήρια. Αυτό διαχωρίζει τη Γοτθική μαγεία από άλλες μορφές ρουνικής μαγείας που συνδέονται με το Άσατρο (Asatro) και την προσπάθεια αναδημιουργίας των αρχαίων βορίων πιστεύω. Η Γοτθική μαγεία δεν μπορεί να συνδεθεί με ένα συγκεκριμένο μέρος ή εποχή. Η Γοτθική μαγεία αντιστοιχεί στη μυθική διάσταση όπου ο άνθρωπος γίνεται Θεός.
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΕΔΩ:http://www.dragonrouge.net/greek/gr_general.htm
ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΣΙΕΣ.....
ΕΔΩ ΚΑΤΩ ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΡΟΥΝΟΥς Η ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.......
ΒΙΒΙΑΝΝΝ ΤΙ ΕΧΕΙς ΝΑ ΠΕΙς ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕς?????ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΚΤΣΕ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΝΙΣΜΟ ΝΑ ΔΕΙς ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΙΣΣΑ Η ΟΧΙ.....ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ!
καΙ ΕΣΕΙς ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΙΡΗΖΕΤΕ ΑΚΟΥΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ??ΠΑΡΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ......
"""Λίγο ή πολύ όλοι έχουμε ακούσει διάφορα για τους ρούνους, την πλευρά εκείνη της Κέλτικης Μαγείας που λίγους, κατά την άποψη μου, μόνο συναρπάζει. Θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί οι σύγχρονοι ταξιδιώτες των προβλέψεων στρέφονται προς τα Ταρώ ή άλλες ανορθόδοξες τεχνικές μαντικής.Πιστεύω οτί (δυστυχώς) οι ερευνήτες αυτοί ακολουθούν κατά κύριο λόγο άλλη μια μόδα της επόχης αγνοώντας συνάμα την εσωτερικη γνώση των Ρούνων.
Οι Ρούνοι αποτελούν την πιο κοντά στη Φύση τεχνική μαντικής γεγονός που τους κάνει περισσότερο "δυνατούς", αφού η Φύση είναι πάντα εκεί, δίνοντας απάντησεις σ'όλα τα δημιουργήματα της για ό,τι τα απασχολούν.Βέβαια για να "ενώθει" κανεις με τους Ρουνους θα πρέπει να απαλλαγεί από προκαταλήψεις περί Παγανισμού κτλ.
Σε όποιον ενδιαφέρεται μπορώ να τον ενημερώσω πως να χρησιμοποιήσει τους Ρουνους για να αποκωδικοποιήσει το όνομα του και να κάνει το πρώτο βήμα για την εσωτερική του αναζήτηση.
Πρεπεί να τονίσω ότι οι γνώσεις μου για τα Ταρώ περιορίζονται μόνο στις κάρτες του Άλιστερ Κρόουλυ και είμαι ανοικτος σε οποιαδήποτε γνώση και άποψη.

ΓΙΟΥΛΗ
25-05-06, 19:42
Θα Ηθελα Να Μαθω Περισσοτερα Για Τους Ρουνους Μια Και Με Ενδιαφερει Η Μαντικη Γενικοτερα.Χρησιμοποιω Ηδη Με Αρκετη Επιτυχια Ταρω,την Deste Και Την Απλη Τραπουλα.τι Συμβολιζει Βασει Των Ρουνων Το Ονομα Μου?το Βαφτιστικο,αν Αυτο Παιζει Ρολο Ειναι Παναγιωτα.

Ragnarok
26-05-06, 13:37
Γιούλη, όπως και η ίδια θα παρατήρησες κυρίαρχο γράμμα στο όνομα σου, το οποίο για να γίνει ανάλυση ΠΡΕΠΕΙ να είναι το βαφτιστικό καθώς σύμφωνα με την θεωρεία των Ρούνων ο καθένας μας ορίζεται από το όνομα που του δίνεται μόλις γεννίεται, είναι το Α.Το Α αντιστοιχεί στο ρουνικό Άνζουρ του οποίου η ανάλυση είναι η εξής:
Άνζουρ σημαίνει "στόμα" και γι'αυτό συνδέεται αποκρυφιστικά με την δύναμη του λόγου, την οποία, πίστεψε με, οι αρχαίοι λαοί είχαν καταλάβει περισσότερο από εμάς αφού η παράδοση τους ήταν καθαρά προφορική.
Η δύναμη του λόγου συνδέεται με την Σοφία αλλά και την Δύναμη.Για παράδειγμα το εβραικό δόγμα υποστηρίζει ότι ο Κοσμος φτιάχτηκε με τον Λογο του θεου.Για πολλά αποκρυφιστικά τάγματα οι δονήσεις του ήχου, του λόγου, των λέξεων μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.Και το βασικότερο απότελει την ειδοποίο μας διαφορά με τα ζώα..
Η θεότητα που προστατεύει το Ανζουρ είναι ο Όντιν, ο θεός των Ρουνων και ο πλανήτης που συνδέεται μαζί του είναι ο Ερμής.
Αυτή η ανάλυση απότελει μια γενίκη ματιά και θα πρέπει να αντιστοιχήσεις εσύ το νόημα με τον εαυτό σου. Από'κει και πέρα κάθε γράμμα του ονόματος σου έχει διαφορετίκη ανάλυση και μεγάλη σημασίαέχει η σείρα με την οποία τοποθετούνται.Δυστυχώς ο χρόνος μου δεν μου επιτρέπει να σε πληροφορήσω περεταίρω.Θα προσπαθήσω αργότερα.

beetlejuice
26-05-06, 13:43
Δηλωνω εντελως ασχετος με το θεμα των Ρουνων. Ragnarok βλεπω οτι γνωριζεις αρκετα πραγματα γιαυτο σου θετω τις εξης αποριες:
Ποια η σχεση των Ρουνων με τα Ρουνικα ευρωπαϊκα αλφαβητα;
Ποτε περιπου χρονολογειται η παραδοση των Ρουνων και τα αλφαβητα γενικοτερα;
Μιλησες για τη σχεση Οντιν και Ρουνων.Αυτο σημαινει οτι οι Ρουνοι προηλθαν απο τη Σκανδιναβια; Καπου εχει παρει το αυτι μου οτι εχει περισσοτερο σχεση με την Κελτικη Παραδοση (βλ. βορειοδυτικη Γαλλια και αργοτερα Βρετανια)

Ευχαριστω Smile

Ragnarok
26-05-06, 14:06
Τα ρουνίκα αλφάβητα, αν κατάλαβα τι εννοείς, απότελουν "παιδιά" διαφόρων καλογέρων την εποχή που εκχριστιανίστηκε η Βόρεια Ευρώπη.Τους΄λόγους δεν τους γνωρίζω αλλά σε διαβεβαιώ ότι η μετατρόπη των Ρούνων σε αλφάβητο είχε ως αποτέλεσμα να ξεχαστούν οι μαγικές ιδιότητες τους.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να χρονολογήσουμε με ακρίβεια τους Ρολυνους καθώς αποτελούν μέρος προφορικής παράδοσης.Το γεγονός όμως ότι η ΄ρζα της λέξης είναι το ινδοευρωπαικό ru που σημαίνει "ψίθυρος" μας υποψιάζει ότι έχουν μεγάλη ηλικία.
Τέλος να σου πω ότι οι Ρουνοι απότελουν μέρος της Τευτονικής παράδοσης και γι'άυτο δεν περιορίζονται σε στενά γεωγραφικά πλαίσια.Σκέψου επίσης ότι ακόμα και αν ο Όντιν δεν συμπεριελαμβάνεται στο Κέλτικο Πάνθεον η ανόχη των λαών αυτών επέτρεπε τις "θεολογικές" ανταλλαγές.Εξάλλου σημάδια των Ρούνων έχουν εντοποιστεί και στην Σκανδιναβία, πραγμα λογικό για τις συνθήκες τησ εποχής.

Odysseus_Nemo
27-05-06, 02:43
Σχετικά με αυτούς http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CE%B9

witch
12-11-06, 20:53
Ετυχε καποια στιγμη να ερθει στα χερια μου ενα βιβλιο το οποιο αναφεροταν σε διαφορους τροπους μαντειας και οι ρουνοι μου τραβηξαν την προσοχη ελεγε μαλιστα και πως να τους κατασκευασεις.εφτιαξα λοιπον μια ρουνικη τραπουλα και επιχειρισα να τους ριξω οταν ανοιξα τις καρτες επαθα ενα μικρο σοκ και ο λογος;εκανα ενα μικρο τεστ στην εγκυροτητα τους ζητωντας να μου δωσουν ενα ΄πλανο΄για την τοτε σχεση μου και η απαντηση που μου δωθηκε ηταν ακριβως οι συνθηκες της σχεσεις αυτης.
τυχαιο; ισως...εγω απο τοτε τους θεωρω αρκετα εγκυρους αν και εχω δοκιμασει αρκετους αλλους τροπους μαντειας ,πιστευω οτι ειναι αρκετα ενδιαφερον θεμα και με εδιαφερει να μαθω περισοτερα κυριος για τους ρουνους.
Α! το ονομα μου ειναι Σοφια αν εχεις να μου πεις κατι γιαυτο.

leo morpheus
12-11-06, 22:27
Φίλτατη witch, oι ρούνοι δεν μαθαίνονται μέσω τράπουλας.Κανονικά πρέπει να τους κατασκευάσεις από ξύλο κομμένο από δέντρο,μετά να προσφέρεις κάποιο δώρο στο δέντρο που τόσο γεναιόδωρα σου χάρισε κάποια κλαδιά του,να τους καθαγιάσεις και μετά να τους βάλεις σε ένα ειδικό ύφασμα,νομίζω από λινό.Ολά αυτά είναι περιληπτικά βέβαια.Οι τράπουλες μου κάνουν λίγο ''ότι να΄ναι'',στο ευρύτερο πλαίσιο της χαρτομαντικοκαφετζουδικής κουλτούρας.Αν θες να ασχοληθείς με το πανάρχαιο αυτό σύστημα μαγείας υπάρχουν βιβλία που σου εξηγούν τον τρόπο διεξοδικότερα.

Despina
21-11-06, 16:19
Ragnarok έχεις να μας προτείνεις κάποια βιβλία πάνω στο τόσο ενδιαφέρον θέμα? Θα μας βοηθούσες πολύ!!!

leo morpheus
22-11-06, 16:44
Ragnarok έχεις να μας προτείνεις κάποια βιβλία πάνω στο τόσο ενδιαφέρον θέμα? Θα μας βοηθούσες πολύ!!!

Ο Θωμάς Μαστακούρης έχει γράψει ένα βιβλίο σχετικά με τους ρούνους.Πιστεύω είναι πολύ καλό.Στη συνέχεια μπορείς να ψάξεις και σε ξένη βιβλιογραφία.

Ragnarok
27-11-06, 14:07
Αγαπητή Δέσποινα,πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το βιβλίο:Θωμάς Μαστακούρης,"Ρούνοι,η παραδοσιακή μαγεία των βορείων λαών",εκδόσεις "Δίδυμοι"...Είναι ένα αρκετά καλογραμμένο βιβλίο όσον αφορά την ελληνική βιβλιογραφία.Τώρα για πιο εξειδικευμένα πρέπει να ψάξεις στη ξένη βιβλιογραφία...

witch
07-12-06, 13:06
Αγαπητε Ragnarok ευχαριστω για την απαντηση σου
.Αυτος ο τροπος που αναφερες ειναι ο παραδοσιακος κ σιγουρα ο ποιο εγκυρος αλλα αυτο που εκανα δεν το εβγαλα απο το μυαλο μου το ανεφερε το βιβλιο ως τροπο κατασκευης

leo morpheus
07-12-06, 17:13
.Αυτος ο τροπος που αναφερες ειναι ο παραδοσιακος κ σιγουρα ο ποιο εγκυρος αλλα αυτο που εκανα δεν το εβγαλα απο το μυαλο μου το ανεφερε το βιβλιο ως τροπο κατασκευης

Σίγουρα,απλά μερικές φορές ακόμα και βιβλία που υποτίθεται ότι είναι έγκυρα λένε απίστευτα πράγματα που μόνο πιστευτά δεν μπορούν να γίνουν.Διάβασε το βιβλίο που σου προτείναμε και θα βρεις όλες τις απαντήσεις που ζητάς γύρω από το θέμα."""

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟhands-globe.jpg

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

"Οι διαστημικές πτήσεις είναι ένα εκπληκτικό κατόρθωμα, αλλά μέχρι τώρα έχουν ανοίξει για το ανθρώπινο γένος μόνο μία μικροσκοπική πόρτα για να βλέπει τα αχανή μεγαλεία του διαστήματος. Μία ματιά μέσα απ' αυτή την τρύπα στα πελώρια μυστήρια του σύμπαντος θάπρεπε μόνο να επιβεβαιώνει την πίστη μας στη βέβαιη ύπαρξη του Δημιουργού του."

(Βέρνερ Φον Μπράουν, πατέρας της Αεροδιαστημικής)

waterfals_text.jpgΚυττώντας απλά τον κόσμο γύρω μας δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε : Πώς δημιουργήθηκαν όλα αυτά; Τί ή Ποιός είναι υπεύθυνος για την ύπαρξη του κόσμου και του ανθρώπου; Μπορούμε άραγε να καταλάβουμε κάτι, να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα μέσα από την πραγματικότητα του κόσμου που μας περιβάλλει και του ίδιου μας του εαυτού;

Ο Απόστολος Παύλος έγραψε, "Επειδή ό,τι μπορεί να γνωριστεί σχετικά με τον Θεό είναι φανερό ... επειδή οι αόρατες ιδιότητές Του βλέπονται φανερά από τη δημιουργία του κόσμου και γίνονται κατανοητές μέσω των δημιουργημάτων, η αιώνια δύναμή Του και η θεότητά Του" (Ρωμ 1:19-20). Η αναγνώριση λοιπόν του Δημιουργού και των ιδιοτήτων του μπορεί να γίνει με τη φυσική παρατήρηση και τη λογική σκέψη; Αυτό θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια, αρχίζοντας από τη Δημιουργία και ανιχνεύοντας τον Δημιουργό και τα βασικά Του χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα από την Αγία Γραφή. Στη συνέχεια θα συγκρίνουμε τα συμπεράσματά μας με τα όσα λέει η Βίβλος για τον Δημιουργό.

Θα προχωρήσουμε με σκέψη ειλικρινή και ξεκάθαρη, απαλλαγμένοι από οποιαδήποτε προκατάληψη ή προτίμηση κάποιας φιλοσοφίας (ακόμα και του Χριστιανισμού), αφήνοντας να μας οδηγήσει μόνο η λογική και η παρατήρηση της φύσης που μας περιβάλλει, και του ίδιου του ανθρώπου. Μπορεί αυτά που πιστεύει η χριστιανική θεολογία να μην είναι απαραίτητα ταυτόσημα με εκείνα που δείχνει η φυσική παρατήρηση.

Τύχη ή Νοήμον Σχέδιο ;

Η επιστήμη προσπαθεί να βοηθήσει στην αναζήτηση της ερμηνείας της δημιουργίας, μιλώντας μας για τις διαδικασίες και τους μηχανισμούς της, αλλά δεν μπορεί να απαντήσει στο θεμελιώδες ερώτημα τού ποιά είναι η Αρχή της. Όπως υποστηρίζουν οι περισσότεροι σημερινοί επιστήμονες όλα ξεκίνησαν από μία αρχική μάζα ύλης, η οποία στη συνέχεια μέσω μιας μεγάλης έκρηξης (το αποκαλούμενο "μπιγκ μπανγκ") άρχισε να σκορπίζεται και να δημιουργεί το σύμπαν με τα άστρα, τους πλανήτες, γαλαξίες κλπ. Η όλη διαδικασία διεπόταν από κάποιους θεμελιώδεις νόμους φυσικήςύ από τη διαφοροποίηση των ατόμων της ύλης προέκυψαν διαφορετικά είδη στοιχείων απ' τα οποία πάλι προέκυψαν διάφορες ενώσεις, όπως οι οργανικές ενώσεις απ' τις οποίες προήλθε η ζωή (κύτταρα και μετά σύνθετοι οργανισμοί, φυτικοί και ζωϊκοί). Όλη αυτή όμως η διαδικασία, όλοι οι μηχανισμοί, όλο αυτό το σχέδιο που δεν είχε μόνο κάποια αρχή, αλλά και κάποιο τελικό σκοπό, τη δημιουργία ζωντανών οργανισμών και μάλιστα ευφυών, ξεκίνησε και εξελίχτηκε τελείως τυχαία;

Σ' αυτό το σημείο η επιστήμη σταματάει, γιατί δεν μπορεί να μας πει τίποτα απολύτως, κι' αρχίζει η σκέψη του ανθρώπου, απ' την οποία προκύπτουν και οι διάφορες κοσμοθεωρίες. Πολλοί απαντούν ότι όλα άρχισαν και έγιναν τελείως τυχαία. Όμως και για το απλούστερο ακόμα αντικείμενο μας έρχεται αυτόματα στο νου η ερώτηση : "Ποιός το έφτιαξε; Ποιός είναι ο κατασκευαστής;" Αν κάποιος μας απαντήσει, "Έγινε μόνο του, έτσι, τυχαία ...", σίγουρα κανείς μας δεν πρόκειται να τον πιστέψει, ίσως τον περάσουμε και για τρελλό. Ποτέ για κανένα ανθρώπινα κατασκευασμένο αντικείμενο από μία καρφίτσα ως ένα αεροπλάνο, από ένα εργαλείο ως ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή κανένας λογικός άνθρωπος δε θα μπορούσε να διανοηθεί καν ότι υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να δημιουργηθούν από μόνα τους. Είναι δυνατό λοιπόν το μεγαλύτερο κατασκεύασμα που υπάρχει, το σύμπαν με τα δισεκατομύρια γαλαξίες, και η γη μας με τα εκατομύρια μορφές φυτικής και ζωικής ύπαρξης, να έγινε από μόνο του, τυχαία;

Αλλά η έννοια "τύχη" δεν είναι αφηρημένη. Όπως μας λέει η επιστήμη των μαθηματικών και ιδιαίτερα της πιθανοτικής και στατιστικής, το "τυχαίο", δηλ. η πιθανότητα κάτι να συμβεί ή να μη συμβεί, διέπεται από κάποιους νόμους. Έτσι οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει ότι για να εμφανιστεί ζωή πάνω σ' ένα νεκρό πλανήτη (νερό, οργανικές ενώσεις, αμινοξέα, κύτταρα, πλήρεις οργανισμοί και μάλιστα ευφυείς) η πιθανότητα είναι 1027 (ο αριθμός 1 ακολουθούμενος από 27 μηδενικά!). Φαίνεται πως εμείς εδώ πάνω στον πλανήτη γη είχαμε πολύ μεγάλη "τύχη", τέτοια που δεν είχαν άλλοι πλανήτες! Και ποιός έθεσε αυτούς τους νόμους των πιθανοτήτων που ορίζουν το "τυχαίο συμβάν"; Η υπόθεση λοιπόν ότι η δημιουργία είναι αποτέλεσμα τυφλής τύχης δεν είναι απλά α-νόητη, αλλά και αντιεπιστημονική.

Δύναμη ή Πρόσωπο;

help_text.jpgΆλλοι άνθρωποι, φιλόσοφοι της αρχαιότητας και σημερινοί επιστήμονες, για να δώσουν μία πιο λογική απ' την "τύχη"εξήγηση για το φαινόμενο της ζωής, μιλούν για μία πρώτη αρχή ή το "πρώτο κινούν", εννοώντας μία ανώτερη δύναμη, μία ενέργεια που έθεσε σε κίνηση και κατεύθυνε τα πάντα. Μα είναι λογικό να σκεφτούμε πως μία ενέργεια ή μία απρόσωπη δύναμη συνέλαβε και έφερε σε πέρας ένα τόσο τεράστιο και πολυσύνθετο έργο όπως αυτό της Δημιουργίας; Εδώ έχουμε έναν παραλογισμό υψίστου βαθμού, ο οποίος μερικές φορές ντύνεται με το μανδύα της "θεολογίας" και διεισδύει και μέσα στη θρησκευτική σκέψη (λίγο-πολύ στις περισσότερες θρησκείες υπάρχει η δήθεν "εσώτερη" θεώρηση ότι η ανώτατη πηγή ζωής, ο ύψιστος Θεός, είναι μία "άπειρη ουσία"). Όμως, όπως αναφέραμε προηγούμενα, όταν δούμε κάποιο αντικείμενο δεν ρωτάμε, "Τί το κατασκεύασε αυτό; Από ποιά δύναμη ή ενέργεια προήλθε;" αλλά "Ποιός το κατασκεύασε;" Παρόλο που τα πάντα γίνονται μέσω κάποιας μορφής ενέργειας ηλεκτρική, μαγνητική, ατομική, κ.α. υπάρχει μια ευφυής οντότητα (άνθρωπος ή ζώο στη φυσική μας ζωή) που ελέγχει και κατευθύνει την ενέργεια προς το συγκεκριμένο σκοπό. Η σύγχρονη επιστήμη λέει ότι η ύλη προέρχεται από συμπύκνωση ενέργειας. Η ενέργεια όμως πρέπει πάντα να έχει κάποια πηγή. Όταν αναζητούμε λοιπόν τον Κατασκευαστή του Σύμπαντος, τον Δημιουργό της ζωής, αναζητούμε την πηγή της ενέργειας; Ναί, και όχι μόνο. Γιατί όπως παρατηρούμε, από μία ενέργεια μπορεί να προέλθει μία άλλη ενέργεια ή μία ύλη, αλλά το προϊόν δεν είναι ευφυές, νοήμον. Άρα ο Δημιουργός δεν είναι απλά η πηγή της ενέργειας, αλλά κάτι πολύ περισσότερο, μία ευφυής ύπαρξη, οντότητα. Παρατηρούμε ότι για κάθε τι που συμβαίνει υπάρχει μία σχέση αιτίας-αποτελέσματος. Η αιτία είναι αυτό που προηγείται και το αποτέλεσμα αυτό που ακολουθεί. Σε κάθε μορφή λόγου, πράξης, δημιουργίας, παρατηρούμε πως προηγείται η σκέψη. Δε συμβαίνει ποτέ το αντίθετο, δηλ. ποτέ η πράξη δε δημιουργεί τη σκέψη. Άρα η Δημιουργία δεν μπορεί, κατά κανένα τρόπο, να αποκτήσει σκέψη και συνείδηση της ύπαρξής της χωρίς να υπάρχει η αρχική σκέψη που την έφερε στην ύπαρξη. Εφόσον όμως εμείς ως άνθρωποι έχουμε σκέψη και συνείδηση της ύπαρξής μας (και ίσως και τα ζώα μπορούμε να πούμε ότι έχουν σε κάποιο βαθμό) τότε πόσο μάλλον Αυτός που μας δημιούργησε ως ευφυή αυτοσυνείδητα όντα θα πρέπει να είναι ένα ευφυές, συνειδητό Ον.

Από μία δύναμη το πολύ-πολύ μπορεί να προέλθει μία άλλη δύναμη, από μία ενέργεια μία άλλη ενέργεια, τίποτα περισσότερο. Οποιοιδήποτε συνδυασμοί δυνάμεων ή συμπυκνώσεις ενεργειών και να απαιτούνται, χρειάζονται κάποιοι επιστήμονες, κάποιοι άνθρωποι να τους κάνουν ή όπως παρατηρούμε στη φύση χρειάζονται κάποιες κατάλληλες συνθήκες και πάλι όμως όλα αυτά γίνονται κάτω από κάποιους νόμους. Ποιός έθεσε αυτούς τους νόμους; Μία απρόσωπη ουσία, μία αρχική ενέργεια, σκέφτηκε και δημιούργησε νόμους και μηχανισμούς και συστήματα για την συντήρηση της δημιουργίας; Είναι σα να μπαίνουμε σ' ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο που λειτουργεί με μηχανήματα ρομπότ, τα οποία κατευθύνονται από ένα κεντρικό υπολογιστή, ο οποίος τρέχει με ένα πολύπλοκο πρόγραμμα, και όλη η παραγωγή γίνεται χωρίς να υπάρχει ένας άνθρωπος. Αν βρισκόμασταν κάποια στιγμή εκεί θα μπορούσαμε ποτέ να σκεφτούμε ότι όλα αυτά κατασκευάστηκαν από την ηλεκτρική ενέργεια; Όχι βέβαια. Κάποιοι άνθρωποι τα έχουν κατασκευάσει, και σήμερα λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια και πάλι όχι από μόνα τους. Χρειάζονται ένα συντονιστή, τον υπολογιστή, που κι' αυτός λειτουργεί με πρόγραμμα κατασκευασμένο από ανθρώπους. Και κάτι ακόμα για το εργοστάσιο: χρειάζεται κατά καιρούς κάποια επίβλεψη και συντήρηση. Το ίδιο και η Δημιουργία: χρειάζεται όχι μόνο Δημιουργό, αλλά και Κάποιον που να την επιβλέπει και να τη συντηρεί. Είναι απλό λοιπόν να καταλάβουμε ότι ο Δημιουργός του κόσμου μπορεί να έχει δύναμη και να είναι η πηγή κάθε ενέργειας, να αποτελείται από κάποια ουσία, αλλά δεν είναι μόνο "ανώτερη δύναμη" ή "ουσία"ύ πρέπει να είναι μία συγκεκριμένη ανωτέρα ευφυής οντότητα, προσωπικότητα που διαθέτει πολύ υψηλή σκέψη, την ύψιστη σοφία και σύνεση.

Πολλοί ή Ένας;

colorado_text.jpgΠροτού προχωρήσουμε σε συλλογισμούς αναζήτησης του Δημιουργού ας ξεκαθαρίσουμε κάτι : Είναι Ένας ή Πολλοί; Γιατί να είναι Ένας; Πολλές θρησκείες πιστεύουν σε πολλούς δημιουργούς, πολλούς θεούς ισότιμους και συνυπάρχοντες. Αν και οι αρχαιότερες θρησκείες όπως μαρτυρείται από την Αρχαιολογία και όπως δείχνει η μελέτη των πιο πρωτόγονων θρησκευτικά φυλών που επιβιώνουν μέχρι σήμερα πιστεύουν ότι πάνω από όλα τα πνεύματα, πάνω από όλους τους Θεούς, υπάρχει Ένας Ύψιστος, Υπέρτατος Θεός, Αρχή (Πατέρας) των υπόλοιπων.

Αλλά τί μαρτυρεί η ίδια η δημιουργία σχετικά με το αν είναι ο Δημιουργός Ένας; Αν παρατηρήσουμε όλα τα πράγματα και ψάξουμε να βρούμε την αρχή τους θα δούμε ότι όλα ξεκινούν από ένα αρχικό. Τα πέντε δισεκατομύρια ανθρώπων που υπάρχουν σήμερα στη γη θα ξεκίνησαν κάποτε από ένα αρχικό ζευγάρι ανθρώπων που μέσα στο πέρασμα των χιλιετιών πολλαπλασιάστηκε. Το ίδιο και για τα διάφορα είδη ζώων, και για τα φυτά. Και όπως αναφέραμε στην αρχή, η επιστήμη πιστεύει ότι από μία αρχική μάζα ύλης γεννήθηκαν όλα τα αμέτρητα πλήθη άστρων. Αλλά και μέσα στη σκέψη μας κυττάζοντας, διαπιστώνουμε πως κάθε ανθρώπινο σύστημα νόησης, γνώσης, θεμελιώνεται πάνω σε μία πρωταρχική σκέψη (το αξίωμα) από την οποία προκύπτουν οι επόμενες. Αν ψάξουμε προς τα πίσω κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, επιχείρηση ή οργάνωση, θα δούμε ότι ξεκίνησε από έναν. Ακόμα και οι πιο πνευματικές και υπερφυσικές δραστηριότητες όπως οι ιδεολογίες και οι θρησκείες ξεκίνησαν από έναν άνθρωπο. Τέλος αν δούμε τη δημιουργία να στηρίζεται στην πιο πολύπλοκη μαθηματική επιστήμη, θα καταλάβουμε πως όλοι οι αριθμοί προέρχονται από συνδυασμούς των ακέραιων ψηφίων, αλλά κι' αυτά είναι παράγωγα του αριθμού ένα (π.χ. η τετρ. ρίζα κάθε αριθμού τείνει προς το έναύ το ψηφίο 2 είναι 1+1 και το 3 είναι 2+1 κοκ). Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε πως στην κορυφή της πυραμίδα της Δημιουργίας πρέπει να βρίσκεται Ένας, στην αμέσως κατώτερη κλίμακα μπορεί να υπάρχουν δύο, κλπ. Άρα, κι΄ αν ακόμα υπάρχουν πολλοί Θεοί, θα υπάρχει κάποιος Υπέρτατος, κάποιος πρωταρχικός Θεός, ο Πρώτος των άλλων, η Αρχή όλων. Έτσι συμπεραίνουμε πως ο ύψιστος Δημιουργός δεν μπορεί παρά να είναι Ένας.

Ευφυής αλλά και με συναισθήματα

Ένα άλλο χαρακτηριστικό όμως της δημιουργίας, εκτός από τη δύναμη και την ευφυία, είναι η ομορφιά της. Κυττώντας τα σύννεφα στους ουρανούς, τη λαμπρότητα του ήλιου, τη χάρη της σελήνης, και φυσικά τα άπειρα χρώματα των φυτών, των ζώων, την ωραιότητα των πολύτιμων λίθων ή μυρίζοντας τα μεθυστικά αρώματα των λουλουδιών και των φυτικών αποσταγμάτων, δεν μπορούμε να μη σκεφτούμε ότι Αυτός που έφτιαξε όλα αυτά δεν είναι μόνο δυνατός και σοφός, αλλά και κάτι ακόμα: Πανέμορφος, Καλλιτέχνης με το υψηλότερο αίσθημα καλαισθησίας, λεπτότητας και ομορφιάς! Και επειδή ξέρουμε πως όπου υπάρχει καλλιτεχνία, υπάρχει και συναίσθημα οδηγούμαστε να αναλογιστούμε κάτι ακόμη πιο προχωρημένο : Ο Δημιουργός έχει συναισθήματα, και μάλιστα παρά πολύ πλούσια! Μα το τελευταίο συμπέρασμα δεν προέρχεται μόνο από την φυσική ομορφιά που παρατηρούμε. Ας σκεφτούμε και μερικά ακόμα πράγματα, κυττάζοντας όχι μόνο γύρω μας, αλλά και μέσα μας: είμαστε γεμάτοι συναισθήματα, συναισθήματα χαράς, λύπης, συμπάθειας, αγάπης, μίσους, φόβου, έχουμε επιθυμίες, θέληση, παίρνουμε και αλλάζουμε αποφάσεις. Δεν είμαστε μόνο "ευφυή όντα", είμαστε και "συναισθηματικά όντα". Ακόμα και τα ανώτερα ζώα, τα θηλαστικά παρατηρούμε ότι νοιώθουν κάποια συναισθήματα. Αν ο Δημιουργός ήταν ένα απαθές ον χωρίς συναισθήματα, η δημιουργία Του θα έμοιαζε με ένα απέραντο εργοστάσιο που αποτελείται μόνο από μηχανήματα και εξαρτήματα. Να λοιπόν που η φιλοσοφία (ή η θεολογία) ότι ο Δημιουργός (ή ο Θεός) είναι μία "ανώτερη δύναμη", μία "άπειρη ουσία" διαψεύδεται από την ίδια την κτίση, από τους ίδιους μας τους εαυτούς. Αν ο Δημιουργός δεν είχε συναισθήματα πως θα μπορούσε να δημιουργήσει συναισθηματικά όντα; Και γιατί; Γιατί να μη δημιουργήσει κάποια μόνο σκεπτόμενα όντα που να λειτουργούν μέσα στο παγκόσμιο οικοσύστημα;

Τί άλλο βλέπουμε από τα όλα τα ζώα και τον άνθρωπο; Τη φροντίδα, την επιμέλεια και την αγάπη που δείχνουν οι γονείς στα παιδιά τους. Συχνά ακούμε ειδήσεις για ζώα που θυσιάζονται προκειμένου να σώσουν τα παιδιά τους, αλλά ακόμα και πιο εκπληκτικό για ζώα που αναλαμβάνουν να μεγαλώσουν νεογνά άλλων ειδών ζώων, τελείως διαφορετικών από εκείνα. Αυτά τα μητρικά, πατρικά συναισθήματα, που τα βλέπουμε ακόμα πιο έντονα στον άνθρωπο, είναι απλώς μηχανισμοί; Αλλά κι' αν ακόμα υποθέσουμε ότι είναι, τότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι και ο Δημιουργός των ζώων και των ανθρώπων έχει γονικά συναισθήματα, είναι γονέας, Πατέρας στη Δημιουργία Του. Αυτό δε δείχνει η τόση πρόνοια, που υπάρχει στη φύση: πρόνοια για τη διατροφή, εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης για κάθε είδος ζώου, βροχή, χλωρίδα και τόσα άλλα.

Ας κυττάξουμε λίγο περισσότερο μέσα στον άνθρωπο μπορούμε να βρούμε κι' άλλες πολλές ιδιότητες του Δημιουργού Του. Για παράδειγμα ένα χαρακτηριστικό του ανθρώπου, η βαθύτερη επιθυμία του, η δίψα για δίκαιο, το σωστό, η αίσθηση της δικαιοσύνης, αυτό που μπορούμε να το λέμε συνείδηση, διάκριση καλού και κακού, ορθού και λανθασμένου. Πολλοί φιλόσοφοι ισχυρίστηκαν ότι είναι επίκτητο, αποτέλεσμα κοινωνικών επιδράσεων. Αν δούμε όμως όλους τους λαούς, όλους τους πολιτισμούς και όλες τις εποχές, η συνείδηση ήταν κοινή στα βασικότερα θέματα. Όλοι νοιώθουν πως το να σκοτώσεις, να κλέψεις ή να πεις ψέματα είναι κάτι κακό, ενώ το να βοηθήσεις να προσφέρεις, να ενθαρρύνεις είναι κάτι καλό. Η δικαιοσύνη είναι αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης φύσης. Δεν μπορεί λοιπόν παρά το ίδιο να ισχύει και για τη θεϊκή φύση. Η αγαθότητα, η αρετή, το καλό, το φωτεινό είναι βασική επιδίωξη κάθε ανθρώπου, κάθε εποχής, κι' αυτό το βλέπουμε ξεκάθαρα στην παιδική ηλικία. Εκεί εκδηλώνεται η αθωότητα, η αγαθότητα, η καλωσύνη πιο ξεκάθαρα και απλά. Και άρα και ο Δημιουργός, του οποίου είμαστε αντανακλάσεις, δεν θα είναι αγαθός, καλός; Μάλιστα αφού όλες οι ιδιότητές του θα είναι σε ένα υπερθετικό βαθμό θα είναι ο κατ' εξοχήν αγαθός και δίκαιος. Δεν προτιμάμε πάντα το φως από το σκοτάδι; Και όλα τα φυτά και οι ζωντανοί οργανισμοί αναπτύσσονται στο φως και μαραζώνουν στο σκοτάδι. Άρα μία αρχή της δημιουργίας, που επιβεβαιώνεται από την επιστήμη είναι η αναγκαιότητα του φωτός προκειμένου να υπάρξει ζωή. Ο Δημιουργός της ζωής πρέπει να έχει πολύ μεγάλη σχέση με το φως! Κι αν και υπάρχουν κακές τάσεις μέσα μας, η ιδέα του καλού πάντα υπερέχει. Το φως διαλύει το σκοτάδι, γιατί αλλοιώς το κακό, το σκότος, η δύναμη της καταστροφής θα σκίαζε και θα κατέστρεφε τα πάντα. Ο Δημιουργός λοιπον πρέπει να έχει Φως, Αγάπη, Αλήθεια, Δικαιοσύνη.

Η Ταυτότητα του Δημιουργού

century_text.jpgΚάθε τι που φτιάχνει ο άνθρωπος προέρχεται από τη σκέψη του, άρα εκφράζει, αντιπροσωπεύει ένα κομάτι του εαυτού του κάθε δημιούργημα του ανθρώπου αντανακλά σε κάποιο βαθμό τον δημιουργό του, αν και παραμένει πάντα κάτι το διαφορετικό απ' αυτό, έξω απ' αυτόν. Αυτό το παρατηρούμε όχι μόνο σε υλικά κατασκευάσματα του ανθρώπου, αλλά και στην ίδια τη γέννηση των ανθρώπων (και των ζώων) : κάθε τι που γεννιέται μοιάζει με τον γεννήτορά του, αντανακλά κάποιες ιδιότητες του. Ανάλογα κάθε τι που βλέπουμε στη φύση και μέσα μας δεν μπορεί παρά να είναι μία αντανάκλαση κάποιας ιδιότητας αυτού που το γέννησε, που το δημιούργησε, του Δημιουργού. Και μ' αυτήν την έννοια, του ότι είμαστε εικόνες/αντανακλάσεις του Δημιουργού, επιβεβαιώνουμε τους προηγούμενους συλλογισμούς μας για τη φύση Του. Επίσης όπως παρατηρούμε όλες οι ουσίες, όπως ο αέρας ή το νερό, και οι δυνάμεις όπως ο ηλεκτρισμός, μπορεί να έχουν όγκο, βάρος ή άλλες ιδιότητες που να είναι μετρήσιμες, αλλά δεν μπορούν να έχουν μορφή ή σχήμα. Όλα όμως τα έμψυχα ή και άψυχα όντα, που αποτελούνται από διάφορες ουσίες και λειτουργούν με κάποιας μορφής ενέργεια, έχουν συγκεκριμένο σχήμα, συγκεκριμένη μορφή, συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (όγκο, βάρος, ύψος, όργανα) πάντα σταθερά (σε σχέση με τα άλλα είδη). Καταλαβαίνουμε ότι με βάση τη μορφή τους, τα χαρακτηριστικά τους προσδιορίζονται από τα άλλα όντα, ξεχωριζόμαστε μεταξύ μας. Όμως αν σκεφτούμε λίγο πιο πέρα θα καταλάβουμε και κάτι περισσότερο : η μορφή τους, ο όγκος που καταλαμβάνουν, τα χαρακτηριστικά και όργανα που έχουν χρησιμεύουν και για τα ίδια, για να αυτο-προσδιορίζονται. Ας αναλογιστούμε το σώμα μας: Μπορούμε να αυτοπροσδιοριστούμε χωρίς σώμα, χωρίς να καταλαμβάνουμε κάποιο συγκεκριμένο χώρο κάθε στιγμή, χωρίς να βρισκόμαστε σε κάποιον τόπο; Είναι αδύνατο. Άρα αφού κάθε ον για να αυτοπροσδιορίζεται χρειάζεται να αποτελείται όχι μόνο από κάποια ουσία ή ύλη και να κινείται με κάποια ενέργεια, αλλά να έχει σχήμα, μορφή, σώμα, τόπο. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τον Δημιουργό όλων των όντων : αφού δεν είναι μόνο μία ουσία και μία ενέργεια, αλλά ένα ορισμένο και συγκεκριμένο Ον, πρέπει να έχει συγκεκριμένο σχήμα (αλλοιώς θα είναι α-σχημος, α-σχημάτιστος), συγκεκριμένη μορφή (αλλοιώς θα είναι ά-μορφος), συγκεκριμένο τόπο (αλλοιώς θα είναι ά-τοπος). Αυτό δε συνεπάγεται κατ' ανάγκην ότι είναι πεπερασμένος σε ιδιότητες και ικανότητες. Σίγουρα υπάρχει αναλογία μεταξύ Δημιουργού και δημιουργημάτων, αλλά ο βαθμός αναλογίας, ομοιότητας θα είναι πολύ μεγάλος, σχεδόν άπειρος. Με άλλα λόγια, ο Δημιουργός αν και ορίζεται από μία μορφή και έναν τόπο, δεν περιορίζεται όπως εμείς στην ικανότητα του να βλέπει, να ακούει και να γνωρίζει τα πάντα, πέρα από ακόμη και από το χρόνο. Η μορφή του Δημιουργού αν και είναι αόρατη από τα φυσικά μας μάτια αλλά όχι ανύπαρκτη μπορεί να είναι ορατή σε άλλες διαστάσεις. Εξάλλου πως θα ήταν ο Δημιουργός προσωπικότητα χωρίς να έχει κάποιο πρόσωπο; Πώς θα είχε σκέψη, βούληση, συναισθήματα, αυτο-συνείδηση όλα τα χαρακτηριστικά μίας προσωπικότητας χωρίς να έχει το πρώτο χαρακτηριστικό κάθε συγκεκριμένης προσωπικότητας : το πρόσωπο, τη μορφή. Χωρίς αυτό θα έμενε στην κατηγορία της δύναμης, της απρόσωπης ουσίας. Αυτός που δημιούργησε όλους τους τόπους, άψυχους ή έμψυχους, του σύμπαντος, δεν μπορεί να μη κατέχει τόπο, χώρο. Αυτός που δημιούργησε όλες τις μορφές δεν μπορεί παρά να είναι η κατ' εξοχήν Μορφή.

Δεν θα πρέπει όμως να παραβλέψουμε ένα ακόμη θεμελιώδες χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του Δημιουργού: το Όνομά Του. Χρειάζεται όμως ο Υπέρτατος Δημιουργός των πάντων κάποιο όνομα, αφού δεν χρειάζεται να ξεχωρίσει από κάποιον όμοιο; Κάθε τι γύρω μας έχει το όνομά του, κάθε δημιούργημα, κάθε είδος έμψυχο ή άψυχο έχει το όνομά του, όχι μόνο για να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, αλλά (όπως όλα τα αρχαία ονόματα εξέφραζαν) πρώτα απ' όλα για να εκφράζει, να δηλώνει την ύπαρξή του, να προσδιορίζει ποιός ή τι είναι. Όχι μόνο κάθε άνθρωπος έχει ένα όνομα, αλλά και κάθε ζώο με το οποίο θέλουμε να έχουμε μία σχέση το φωνάζουμε με ένα όνομα. Ακόμα και σε άψυχα αντικείμενα όπως τα αστέρια δίνουμε όνομα, όχι μόνο για να τα ξεχωρίζουμε, αλλά για να εκφράσουμε το σχήμα τους ή τις ιδιότητές τους. Το όνομα λοιπόν κάθε δημιουργήματος εκφράζει την κύρια ιδιότητά του. Όλα όμως τα δημιουργήματα ήρθαν στην ύπαρξη από τον Δημιουργό, χωρίς Αυτόν δεν θα υπήρχαν. Αυτός είναι η ανώτατη ύπαρξη, η πηγή κάθε ζωής από την οποία όχι μόνο προέρχεται κάθε ζωή αλλά και συνεχίζει να ζει. Αυτός είναι λοιπόν η ανώτατη Ζωή, η πηγή της Ζωής, της Ύπαρξης. Πριν μιλήσουμε για οποιαδήποτε ιδιότητα του Θεού (π.χ. ο Θεός είναι Φως, ο Θεός είναι Αλήθεια, ο Θεός είναι Αγάπη κα.) πρέπει να δηλώσουμε ότι Είναι. Αυτό λοιπόν πρέπει να είναι και το κύριο όνομα του Δημιουργού, το όνομα που θα εκφράζει την πρωταρχική του ιδιότητα της ύπαρξης : ο Είναι, ο Ων. Αυτό όμως δεν είναι και το όνομα που μας δίνει η Βίβλος για τον Θεό; (ΓΙΑΧΒΕ, που στην Εβραϊκή γλώσσα σημαίνει "Είναι", "Ων").

Εδώ η αναζήτησή μας συναντιέται με το Θεό της Βίβλου.